Μέσω διαγωνισμού η αξιοποίηση του Ελληνικού

Μέσω διαγωνισμού η αξιοποίηση του Ελληνικού

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λύση της διαγωνιστικής διαδικασίας προκρίνει εν τέλει η κυβέρνηση, αναφορικά με την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ανώνυμης εταιρείας Ελληνικό Α. Ε., κ. Σπύρου Πολλάλη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επενδυτών. Ετσι, σύμφωνα με το Reuters, μάλλον απομακρύνεται το ενδεχόμενο διακρατικής συμφωνίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, στο πλαίσιο σχετικού μνημονίου που είχε υπογραφεί προ μερικών μηνών και που θα απέφερε έσοδα της τάξεως των 5 δισ. ευρώ από την επένδυση στο Ελληνικό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το Κατάρ δεν θα συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία, ωστόσο είναι προς το παρόν πρόωρο να εκτιμηθεί. «Υπήρξε ένα διάστημα που πραγματοποιούνταν συζητήσεις για την υπογραφή συμφωνίας απ’ ευθείας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Η πιο πρόσφατη σκέψη είναι να πάμε σε διαγωνισμό» ανέφερε ο κ. Πολλάλης χαρακτηριστικά. Ο τελευταίος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, ανέλαβε επικεφαλής της Ελληνικό Α. Ε. τον Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο του Ελληνικού και η αξιοποίησή του αποτελεί το βασικότερο από τα προς εκμετάλλευση ακίνητα του κράτους, στο πλαίσιο του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων, που αποσκοπεί στην άντληση εσόδων 50 δισ. ευρώ έως το 2015, τα οποία θα κατευθυνθούν στη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας. Η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων επέλεξε τον προηγούμενο Μάρτιο την Citigroup και την Τράπεζα Πειραιώς ως συμβούλους για το έργο του Ελληνικού.

Ωστόσο, προς το παρόν ο άγνωστος Χ εξακολουθεί να είναι το τι ακριβώς θα επιχειρηθεί να γίνει στο Ελληνικό. Οι προτάσεις είναι αρκετές, ωστόσο φαίνεται πως η επικρατέστερη, με βάση και τα όσα δήλωσε ο κ. Πολλάλης, θα είναι η ανάπτυξη μιας περιοχής από ζώνες κατοικίας, τουριστικές και εμπορικές επενδύσεις κατά μήκος μιας μαρίνας, στα πρότυπα του πριγκιπάτου του Μονακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή