Στην τελική ευθεία η ανταλλαγή ομολόγων

Στην τελική ευθεία η ανταλλαγή ομολόγων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, στο πλαίσιο του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. Σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλη Ράπανο. Αύριο ο κ. Βενιζέλος θα έχει την πρώτη συνάντηση με τους συμβούλους του Δημοσίου στη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων. Σύμβουλοι έχουν οριστεί η Deutsche Bank, η BNP Paribas, η HSBC και το δικηγορικό γραφείο Alle& Οvery.

Ερώτημα παραμένει η συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα ανταλλαγής υφιστάμενων ελληνικών ομολόγων με νέα. Η JP Μorgaεκτιμά ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος για συμμετοχή 90%, αφού κατά την εκτίμησή της οι απώλειες που θα έχουν οι τράπεζες θα είναι υψηλότερες του 21% που υπολογίζει το Institute of International Finance. Ετσι, κάποια στιγμή η συμμετοχή από εθελοντική θα γίνει υποχρεωτική. Μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει συμμετοχή τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα αξίας 61 δισ. ευρώ, επί συνόλου 135 δισ. που λήγουν έως το 2020.

ΤΤ – ΑΤΕ – ΜarfiΒank

Από τις ελληνικές τράπεζες, αβέβαιη είναι η συμμετοχή της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Από τα κυπριακά πιστωτικά ιδρύματα, δεν έχει οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της η διοίκηση της MarfiPopular Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή