Επιταχύνονται οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις

Επιταχύνονται οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Οικονομικών επιταχύνει τις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να προλάβει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα του Μνημονίου. Σήμερα θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο τα τρία πρώτα σχέδια, που αφορούν την πώληση των λαϊκών λαχείων, την επέκταση της άδειας του ΟΠΑΠ και την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Την υλοποίηση και των τριών αποκρατικοποιήσεων θα αναλάβει το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, η νομική σύσταση του οποίου ολοκληρώνεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στόχος είναι η είσπραξη 1,3 δισ. ευρώ έως το τέλος Σεπτεμβρίου και άλλων 3,5 δισ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του έτους. Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι ο στόχος είναι εφικτός υπό την προϋπόθεση ότι και η Κομισιόν θα επιταχύνει τις διαδικασίες έγκρισης. Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Βενιζέλος έχει στείλει σχετική επιστολή στον επίτροπο κ. Ολι Ρεν, ενώ το θέμα θα θέσει και ο δ.σ. του ταμείου κ. Κ. Μητρόπουλος στα στελέχη της τρόικας με τα οποία θα συναντηθεί την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή