Ναι στην αναδιάρθρωση από τις γαλλικές τράπεζες

Ναι στην αναδιάρθρωση από τις γαλλικές τράπεζες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για τη συμμετοχή τους στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους κατέληξαν οι γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, όπως δήλωσε στο Reuters ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κ. Φρανσουά Μπαρουάν. Η συμμετοχή αφορά σε ομόλογα 15 δισ. ευρώ που λήγουν έως το 2020. Η δήλωση έγινε ύστερα από συνάντηση που είχε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών με τον κεντρικό τραπεζίτη κ. Κρινστιάν Νουαγιέρ, εκπροσώπους τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα προτείνουν στα διοικητικά συμβούλια τη συμμετοχή τους στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μπαρουάν δήλωσε ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας της χώρας απέδειξε τη θέλησή του να συμβάλει στη σταθερότητα της Ευρωζώνης. Μεταξύ αυτών είναι η AXA, η BNP Paribas και η Societe General. Στο πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα τον Μάιο του 2010 οι γαλλικές εταιρείες είχαν συμφωνήσει να διατηρήσουν την έκθεσή τους στην ελληνική οικονομία και την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του σχεδίου. Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου για την Ελλάδα, η καθαρή συμβολή του ιδιωτικού τομέα εκτιμάται στα 37 δισ. ευρώ από την ανταλλαγή ομολόγων, ενώ επιπλέον 13 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την επαναγορά ομολόγων έως το 2014, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης μετά τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή