Προσλαμβάνουν ιδιώτες για να φέρουν έσοδα

Προσλαμβάνουν ιδιώτες για να φέρουν έσοδα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόσληψη ελεγκτικών εταιρειών και δικηγορικών γραφείων που θα αναλάβουν τον εντοπισμό των οφειλετών του Δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα, ο υπουργός αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή δύο τροπολογίες που θα προβλέπουν τη συμμετοxή των ιδιωτών στο έργο του εντοπισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλετών καθώς και την αναδιάρθρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και τη συγχώνευση και κατάργηση φορέων. Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι «είναι δικηγόροι και λογιστικά γραφεία που θα μας βοηθήσουν να αποσαφηνίσουμε την περιουσιακή κατάσταση των μεγάλων οφειλετών. Αυτό είναι που κάνουμε τώρα και αν πετύχει θα το κάνουμε και ευρύτερα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα μεγαλύτερης εμπλοκής των ιδιωτών στη μάχη συλλογής των φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου, οι συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές (με στοιχεία Ιουνίου 2011) από άμεσους και έμμεσους φόρους και από μη φορολογικά έσοδα ανέρχονται, μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις, στο ποσό των 41,1 δισ. ευρώ.

Τέλος, ο υπουργός ζήτησε από όλα τα κόμματα της Βουλής να συμμετάσχουν στον διάλογο και την προετοιμασία για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. Η πρώτη συνεδρίαση, όπως είπε ο υπουργός, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι. Τα μόνα κόμματα που μου έχουν απαντήσει στις έγγραφες προσκλήσεις είναι ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή