ΣΗΜΕΡΑ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λιγότερες ημέρες άδειας οι Ελληνες από άλλους Ευρωπαίους

Μεταξύ των κρατών-μελών που βρίσκονται εκτός της ΟΝΕ συγκαταλέγεται η Ελλάδα τόσο στην κατάταξη του θεσμοθετημένου -με συλλογικές συμβάσεις- χρόνου εργασίας όσο και ως προς τον πραγματικό αριθμό των ημερών άδειας μετ’ αποδοχών που χορηγείται στους εργαζομένους. Η Ελλάδα εντάσσεται στην ομάδα χωρών με τις λιγότερες ημέρες άδειας (23 εργάσιμες κατά μέσο όρο). Στη Γερμανία και τη Δανία οι ημέρες άδειας ανέρχονται στις 30, στην Ιταλία τις 28, σε Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Ολλανδία και Νορβηγία είναι 25 ημέρες και μόνο στη Σλοβακία, τη Ρουμανία, την Κύπρο και την Εσθονία οι ημέρες άδειας είναι λιγότερες από αυτές που έχουν οι Ελληνες εργαζόμενοι, αλλά σε καμία δεν υπολείπονται των 20 εργάσιμων ημερών.

Στην κόψη του ξυραφιού η αμερικανική οικονομία

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται πλέον η καίρια για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία αύξηση του ορίου του δανεισμού για τις ΗΠΑ, καθώς τα χρονικά περιθώρια μέχρι τις 2 Αυγούστου στενεύουν και δεν διαγράφεται προοπτική συμφωνίας. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως θα περιμένει να κλείσουν σήμερα οι αγορές για να ενημερώσει τους Αμερικανούς σε ποιες πληρωμές θα δώσει προτεραιότητα αν δεν επιτευχθεί συμφωνία. Και ενώ οι επενδυτές έχουν αντιδράσει σε γενικές γραμμές ψύχραιμα, το κόστος του δανεισμού των ΗΠΑ υπερβαίνει εκείνο της Βρετανίας για πρώτη φορά μετά 15 μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή