Το νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας διχάζει το ΔΝΤ

Το νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας διχάζει το ΔΝΤ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο αγοράς ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά με δάνεια από τρίτα κράτη (εκτός ευρωζώνης), όπως η Κίνα, άφησε ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου έλεγαν πως αυτή η δυνατότητα προβλέπεται και στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής, ωστόσο σημείωναν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συμφωνία. Εν τω μεταξύ, ενώ στην Αθήνα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την υλοποίηση της ανταλλαγής ομολόγων, το θέμα του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα διχάζει το ΔΝΤ.

Χθες σε θυελλώδη συνεδρίαση του δ.σ. του Ταμείου, εκπρόσωποι αναδυόμενων οικονομιών εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Μάλιστα ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας κάλεσε την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να αποδείξει την αμεροληψία της, λέγοντας ότι έχει μια «ιδανική ευκαιρία» για να διαλύσει τις υποψίες που υπάρχουν για τη στάση της προς όφελος της Ευρώπης. Το πιθανότερο είναι ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει, αλλά με μικρότερο ποσό της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή