Χωρίς πολιτική συναίνεση οι ρυθμίσεις για τα τυχερά παίγνια

Χωρίς πολιτική συναίνεση οι ρυθμίσεις για τα τυχερά παίγνια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός κλίματος που ουδεμία σχέση έχει με αυτό που αποκαλείται «πολιτική συναίνεση», ολοκληρώθηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, μέσω του οποίου επιχειρείται να ρυθμιστεί σειρά ζητημάτων, από τα συνταξιοδοτικά έως και τον ηλεκτρονικό τζόγο.

Η πρωτοβουλία του κ. Ευ. Βενιζέλου να φέρει σειρά αλλαγών στο αρχικό κείμενο προκάλεσε έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στελέχη της οποίας έκαναν λόγο για έλλειψη σεβασμού εκ μέρους της κυβέρνησης στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με τους τόνους να ανεβαίνουν κατακόρυφα ειδικά όσον αφορά τις τροποποιήσεις εκείνες οι οποίες αφορούν το εύρος των δικαιωμάτων του ΟΠΑΠ στον χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Ετσι, ενώ προ εβδομάδος μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «σκανδαλώδεις διατάξεις», χθες σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης υιοθέτησαν ανάλογων χαρακτηρισμών κριτική, ανεβάζοντας το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στα ύψη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε των νέων επιλογών, προσπάθησε να αποσυνδέσει τις νέες ρυθμίσεις από την παράμετρο που αφορά τις στενές σχέσεις συνεργασίας ΟΠΑΠ – Ιντραλότ (μια παράμετρο που επικαλέστηκαν σχεδόν άπαντες οι επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής) και στάθηκε με έμφαση και επί μακρόν στο θέμα της ανάγκης -όπως είπε- να ενισχυθεί ο συγκεκριμένος οργανισμός τον οποίο και χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου».

Μάλιστα υποστήριξε πως όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, ώστε με ορίζοντα κατ’ αρχήν τον Σεπτέμβριο και σε δεύτερη φάση τον προσεχή Δεκέμβριο να εμφανίσει η Ελλάδα έσοδα από αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων αξίας συνολικά πέντε δισ. ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος, μάλιστα, αφού ενημέρωσε συνοπτικά την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τις τελευταίες αποφάσεις των χωρών της Ευρωζώνης για τη χώρα μας και το ελληνικό χρέος, υπογράμμισε πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες για την ανταλλαγή των ομολόγων, σημειώνοντας ότι «το σχήμα πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως και να έχει τη μικρότερη δυνατή περίοδο εφαρμογής».

Επανέλαβε, τέλος, ότι πλέον το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πρέπει να θεωρείται ως το ασφαλέστερο, δεδομένων των εγγυήσεων που έχει λάβει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή