Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για τη Geniki Bank

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για τη Geniki Bank

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κεφαλαιακή ενίσχυση της θυγατρικής της στην Ελλάδα, Geniki Bank, μέχρι το τέλος του έτους γνωστοποίησε η διοίκηση του μητρικού γαλλικού ομίλου της Societe Generale, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το διεθνές δημοσιογραφικό πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι το 2010 η Γενική Τράπεζα προχώρησε σε δύο αυξήσεις κεφαλαίου για την κεφαλαιακή ενδυνάμωσή της και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση. Συγκεκριμένα, η τράπεζα άντλησε 339 εκατ. ευρώ με την έκδοση περίπου 106 εκατ. νέων μετοχών, αύξηση που κάλυψε σχεδόν αποκλειστικά η Societe Generale. Ακολούθησε νέα κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 45 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2010 με την έκδοση 45 εκατ. προνομιούχων μετοχών, αύξηση που πραγματοποιήθηκε υπέρ της Societe Generale. Η τράπεζα για τη διαγραφή ζημιών προηγουμένων χρήσεων προχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 99,4 εκατ. ευρώ με συμψηφισμό ζημιών. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της τράπεζας στα 0,30 ευρώ από 1 ευρώ πριν.

Στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η Geniki Bank παρουσίασε ζημίες περίπου 98 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 45,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η τράπεζα προχώρησε στη διενέργεια προβλέψεων ύψους 98,2 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στα 36,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 17,3%, ενώ τα λειτουργικά έξοδα (εκτός προβλέψεων) ανήλθαν στα 35,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 12,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Το χαρτοφυλάκιο δανείων της τράπεζας διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 11,5% σε σχέση με το 2009, ενώ αντίστοιχη ήταν η μείωση σε καταθέσεις και ρέπος που διαμορφώθηκαν στα 2,4 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή