ΣΗΜΕΡΑ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βουτιά 4,31% του Dow Jones – Νέο ρεκόρ για τον χρυσό

Με τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από το 2009 έκλεισε χθες το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υπό τον φόβο των αγορών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, με επίκεντρο την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 4,31% στις 11.383,68 μονάδες και ο δείκτης Nasdaq με απώλειες 5,08%, στις 2.556,39 μονάδες. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση μεγαλύτερη του 3%, ενώ η αγορά του Μιλάνου είχε απώλειες άνω του 5%. Οι επενδυτές βρήκαν καταφύγιο στον χρυσό, το οποίο αναρριχήθηκε σε νέο ρεκόρ, ενώ η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η εμπιστοσύνη καταναλωτών

Στο ναδίρ βρέθηκε τον Ιούλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη, σημειώνοντας νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ, στις -76,8 μονάδες, από τις -75 μονάδες τον Ιούνιο. Οι Ελληνες καταναλωτές, όπως προκύπτει από την έρευνα του ΙΟΒΕ, παραμένουν εξαιρετικά δύσπιστοι σχετικά με τις δυνατότητες εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή