Κύμα ανατιμήσεων αναμένεται στην εστίαση

Κύμα ανατιμήσεων αναμένεται στην εστίαση

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύμα ανατιμήσεων αναμένεται από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν θα επιβληθεί ο αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ 23% σε σειρά ροφημάτων και υπηρεσιών εστίασης.

Η επιβολή του αυξημένου ΦΠΑ, από 13% σήμερα, αναμένεται να οδηγήσει σε αυξήσεις την τελική τιμή κατά 9% σε προϊόντα όπως καφές, τσάι, σοκολάτα, έτοιμα ροφήματα, αεριούχα νερά, φρούτα και αναψυκτικά. Επίσης, με συντελεστή 23% θα φορολογούνται όλες οι υπηρεσίες εστίασης, όπως καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, ψητοπωλεία, catering και delivery.

Παραμένουν στον συντελεστή 13% τα μη αεριούχα φυσικά ή τεχνητά μεταλλικά νερά που δεν έχουν ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά και δεν είναι αρωματισμένα.

Σε ειδικό καθεστώς φορολόγησης υπάγονται υπηρεσίες εστίασης που προσφέρονται από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες διαμονής και φορολογούνται με συντελεστή 6,5%. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση κρατά ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μείωση του συντελεστή ΦΠΑ 23% σε 20%, περιορίζοντας τις ανατιμήσεις στο τελικό προϊόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή