Φοροδιαφυγή 70% σε νησιά του Αιγαίου

Φοροδιαφυγή 70% σε νησιά του Αιγαίου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργιο φοροδιαφυγής προέκυψε από στοχευμένους ελέγχους του ΣΔΟΕ Αττικής σε σειρά τουριστικών περιοχών της χώρας. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι η φοροδιαφυγή φτάνει το 70%, κατά μέσο όρο. Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Ρόδος, αφού σε 11 ελεγχθείσες επιχειρήσεις βρέθηκαν και οι 11 να παραβιάζουν τη φορολογική νομοθεσία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, 140 επιχειρήσεις ελέγχθηκαν στη Μύκονο από τις οποίες 103 βρέθηκαν να παραβιάζουν τη νομοθεσία (ποσοστό 73%) και 116 στην Πάρο ανάμεσα στις οποίες υπήρχαν 75 παραβάτες (ποσοστό 65%). Στα τρία συνολικά νησιά του Αιγαίου ελέγχθηκαν τα 4/7 των επιχειρήσεων «στόχων» της καμπάνιας του ΣΔΟΕ σε τουριστικούς προορισμούς.

Την ίδια στιγμή το οικονομική επιτελείο καταβάλλει προσπάθειες για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για τον προϋπολογισμό. Μολονότι οι στόχοι για τα έσοδα έγιναν χαμηλότεροι, βάσει του Μεσοπρόθεσμου, τα προβλήματα δεν έχουν εξαλειφθεί, καθώς το υπ. Οικονομικών θα πρέπει να συγκεντρώνει 5,4 δισ. ευρώ έσοδα κάθε μήνα έως το τέλος του έτους.

Ωστόσο, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου διαμορφώθηκε στα 15,5 δισ. ευρώ, όταν ο νέος στόχος ήταν να φτάσει τα 16,4 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή