Εν συντομια

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα βουτιά 32,3% στην οικοδομή τον Απρίλιο

Νέα, κατακόρυφη πτώση σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα, τάση η οποία έχει παγιωθεί την τελευταία τριετία, ως αποτέλεσμα της υπερπροσφοράς κατοικιών, αλλά και της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει καίρια τη ζήτηση για την απόκτηση ακινήτων. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τον μήνα Απρίλιο, καταγράφεται πτώση της τάξεως του 25,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 36,4% στην επιφάνεια και 32,3% στον όγκο. Συγκεκριμένα, κατά τον Απρίλιο εκδόθηκαν 2.789 οικοδομικές άδειες, οι οποίες αντιστοιχούν σε 494,3 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και 1.903,4 χιλιάδες m3 όγκου. Το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2011, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει, στο σύνολο της χώρας, μείωση κατά 43,1% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 52% στην επιφάνεια και κατά 49,7% στον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του έτους 2010. Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Μάιο 2010 έως τον Απρίλιο 2011, στο μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής – δημόσιας) παρατηρήθηκε μείωση κατά 22,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 29,7% στην επιφάνεια και κατά 30,7% στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Μαΐου 2009 – Απριλίου 2010.

Διεθνής διαγωνισμός για Κτηματογράφηση

Διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση 21 μελετών κτηματογράφησης σε 268 περιοχές της χώρας για την ένταξή τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο συνολικού προϋπολογισμού 111,2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), προκήρυξε προ ολίγων ημερών η Κτηματολόγιο Α. Ε. Πρόκειται για την τρίτη γενιά κτηματογράφησης που εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο, που έχει εκπονήσει η εταιρεία με σκοπό τη σταδιακή ένταξη των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Κτηματολόγιο μέχρι το 2020. Με την κτηματογράφηση των 268 προκαποδιστριακών ΟΤΑ θα καταγραφούν περίπου 2,6 εκατ. δικαιώματα και θα καταχωριστούν στο Κτηματολόγιο 4,7 εκατ. στρέμματα. Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος κτηματογράφησης θα ενταχθούν στο Κτηματολόγιο όλα τα μεγάλα αστικά συγκροτήματα της χώρας, καθώς και αναπτυσσόμενες παράκτιες περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή