ΣΗΜΕΡΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάγωμα πλειστηριασμών για οφειλές κάτω των 200.000 ευρώ

Εως το τέλος του έτους επεκτείνεται το πάγωμα των πλειστηριασμών, αποφάσισε το Πρωτοδικείο. Σύμφωνα με την απόφαση, που αφορά χιλιάδες δανειολήπτες, πλειστηριασμοί δεν μπορούν να γίνουν μόνον όταν το συνολικό χρέος ενός πολίτη σε τράπεζα δεν ξεπερνάει τα 200.000 ευρώ. Αντίθετα, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, κρίνοντας σχετικό αίτημα, δεν προστατεύονται από την απαγόρευση των πλειστηριασμών όσοι ξεπερνούν το φράγμα των 200.000 ευρώ, έχοντας σε μια τράπεζα όχι ένα, αλλά δύο ή τρία δάνεια μικρότερης αξίας.

Ξεκαθάρισμα στο ΕΣΠΑ με αποβολή «νεκρών έργων»

Οριστικό ξεκαθάρισμα στα έργα του ΕΣΠΑ, θέτοντας τέλος στη βιομηχανία των «νεκρών εντάξεων» που ανακυκλώνουν πόρους και προγράμματα χωρίς ποτέ να υλοποιούνται, επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Συνολικά 4.762 έργα είχαν χαρακτηριστεί νεκρά, δεσμεύοντας πόρους 5,5 δισ. ευρώ που παρέμεναν αναξιοποίητοι. Από τις αρχές του καλοκαιριού έως σήμερα οι «νεκρές εντάξεις» μειώθηκαν κατά 32%, απελευθερώνοντας πόρους 1,8 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή