ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήθηκαν τον Ιούλιο οι τιμές οικοδομικών υλικών

Αύξηση 2,5% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών τον Ιούλιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2010. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Ιούλιο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2011, σημείωσε αύξηση 0,2%, έναντι αύξησης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2010. Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2010 – Ιουλίου 2011, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2009 – Ιουλίου 2010, παρουσίασε αύξηση 3,2%, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με ξένες πινακίδες, καθώς μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011, κατά τον έλεγχο 272 οχημάτων διαπιστώθηκαν 142 παραβάσεις. Για την προτεραιότητα που θα δώσει το ΣΔΟΕ στα Ι. Χ. αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, ενημερώνει με έγγραφό του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, κατόπιν ερωτήσεως της βουλευτού της Ν. Δ. Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά και τις καταγγελίες της ότι στη Βόρεια Ελλάδα εταιρείες αναλαμβάνουν, με αγγελίες στο Ιντερνετ, να εκδώσουν βουλγαρικές πινακίδες σε ελληνικά οχήματα, με στόχο την αποφυγή των τελών κυκλοφορίας και όποιας άλλης φορολογικής επιβάρυνσης.

Απεργία υπαλλήλων στον τουρισμό

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν, σήμερα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, ξεκινώντας από τις 6 το πρωί. Την απεργία αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων με αιτήματα την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του τουριστικού τομέα στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και τη διατήρηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων. Επίσης, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας εικοσιτετράωρης απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία και εξουσιοδότηση του εκτελεστικού συμβουλίου να την ορίσει ανάλογα με την τελική θέση του υπουργείου Εργασίας για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή