Σε καταστολή ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός

Σε καταστολή ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε βαθύ λήθαργο βρίσκονται οι εφορίες της χώρας, παρά τα αλλεπάλληλα φοροεισπρακτικά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών για τον Ιούνιο, από τις 34 μεγάλες εφορίες της χώρας στις 12 δεν έχει γίνει ούτε ένας έλεγχος, ενώ στις 31 ο κάθε υπάλληλος πραγματοποίησε λιγότερο από έναν έλεγχο. Από τις αρχές του έτους μέχρι και χθες, οι 288 εφορίες της Ελλάδας είχαν ελέγξει 152.822 υποθέσεις και εκκρεμεί ο έλεγχος άλλων 358.503 υποθέσεων. Δηλαδή, οι εφορίες έχουν ελέγξει μόλις 3 στις 10 υποθέσεις. Την ίδια ώρα, ανενεργή παραμένει από τον περασμένο Μάρτιο διάταξη του νόμου Παπακωνσταντίνου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων μεγαλοοφειλετών καθώς και όσων έχουν παραβάσεις για εικονικά τιμολόγια, ανακριβή φορολογικά στοιχεία και ψευδείς δαπάνες. Η τύχη για τις συγκεκριμένες λίστες παραμένει άγνωστη, καθώς υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών δημιουργούν προσκόμματα, επικαλούμενοι την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ξεπεραστούν τα εμπόδια, να δημοσιοποιηθούν άμεσα οι λίστες και να προχωρήσουν άμεσα οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των φοροφυγάδων.

Τριπλό εκκαθαριστικό

Εως τα τέλη Αυγούστου θα αποσταλεί το «τριπλό» εκκαθαριστικό σημείωμα για τις έκτακτες εισφορές σε 1,5 εκατ. επαγγελματίες. Θα περιλαμβάνει έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, φόρο επιτηδεύματος και εισφορά για όσους κατέχουν πολυτελή Ι.Χ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή