Αντίστροφη μέτρηση για την ανταλλαγή ομολόγων

Αντίστροφη μέτρηση για την ανταλλαγή ομολόγων

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφές μήνυμα προς τους ιδιώτες πιστωτές ότι το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα κινδυνεύει να ακυρωθεί εάν η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων είναι χαμηλή στέλνει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τη διερευνητική επιστολή (letter of inquiry) που τους έστειλε χθες. Με την επιστολή δίνεται προθεσμία έως τις 9 Σεπτεμβρίου να απαντήσουν στις ρυθμιστικές αρχές τους εάν θα συμμετάσχουν και πόσα ομόλογα έχουν στην κατοχή τους. Επίσης, περιλαμβάνεται μια λίστα με ελληνικούς κρατικούς τίτλους που είναι επιλέξιμοι και λήγουν έως τον Ιούλιο του 2020, συνολικής ονομαστικής αξίας 200 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το Reuters, η συμμετοχή προς το παρόν ανέρχεται στο 50%, υπολείπεται σημαντικά του στόχου του 90% των επιλέξιμων ομολόγων.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ζώνης του Ευρώ με θέμα το ακανθώδες ζήτημα των εγγυήσεων που απαιτεί η Φινλανδία από την Ελλάδα ώστε να συμμετέχει στο νέο πακέτο στήριξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή