ΣΗΜΕΡΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έσοδα 5 δισ. στερλινών ή 5,66 δισ. ευρώ αποβλέπει η βρετανική κυβέρνηση το 2013, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία που συνήψε με την Ελβετία για τη φορολόγηση λογαριασμών που διατηρούν υπήκοοι της χώρας σε ανώνυμους λογαριασμούς ελβετικών τραπεζών. «Παρήλθαν οι ημέρες που ήταν εύκολο να κρύψεις κέρδη από την εφορία σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς» δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Οζμπορν, (φωτ.) στην εφημερίδα Financial Τimes.

Το ευρωομόλογο αποτελεί μία καλή λύση, εκτιμά το ΔΝΤ

Υπέρ της λύσης του ευρωομολόγου τάσσεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ευρωομόλογο θα μπορούσε στην πορεία να αποτελέσει τμήμα μιας συνολικής αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, εκτιμά ο υποδιευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του Ταμείου, Ντέιβιντ Χόλεϊ. Οπως τόνισε, για να λειτουργήσει σωστά κάθε περιφέρεια με κοινό νόμισμα απαιτούνται κοινές προσεγγίσεις και σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη η έκδοση ευρωομόλογων είναι μία από τις επιλογές που υπάρχουν στο πλαίσιο μιας τέτοιας προσπάθειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή