Πήρε ημερομηνία η ανταλλαγή ομολόγων

Πήρε ημερομηνία η ανταλλαγή ομολόγων

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλησιάζει η μέρα της κρίσης για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ή το αργότερο μια εβδομάδα μετά, στις 10 του μήνα θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το rollover, δηλαδή την ανταλλαγή ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους ιδιώτες επενδυτές και λήγουν έως το 2020, με νέα μεγαλύτερης διάρκειας.

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έστειλε την Πέμπτη τη διερευνητική επιστολή (letter of inquire) με την οποία ζητεί από τους επενδυτές να απαντήσουν έως τις 9 Σεπτεμβρίου εάν προτίθενται να συμμετάσχουν στη διαδικασία ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων.

Η επιστολή απευθύνεται στους κατόχους ελληνικών ομολόγων που δραστηριοποιούνται σε ρυθμιζόμενες αγορές (τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, επενδυτικά χαρτοφυλάκια και ασφαλιστικά Ταμεία) εξήντα χωρών και θα φτάσει σε αυτούς μέσω των υπουργείων Οικονομικών, τα οποία θα τη μεταβιβάσουν στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές (κεντρικές τράπεζες, Επιτροπές κεφαλαιαγοράς κ.λπ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή