ΣΗΜΕΡΑ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρον για ΛΑΡΚΟ και ΕΥΔΑΠ εκδήλωσε η πολυεθνική Glencore

Στο στόχαστρο της πολυεθνικής εταιρείας εξορύξεων μετάλλων και ορυκτών Glencore είναι η ΛΑΡΚΟ και η ΕΥΔΑΠ. Η εταιρεία με έδρα την Ελβετία έχει τεράστια ρευστότητα, καθώς άντλησε κατά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου την περασμένη άνοιξη περίπου 11 δισ. δολ. Το έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα έχει εκδηλώσει ο κ. Τέλης Μυστακίδης, ένας εκ των βασικών μετόχων της Glencore. Προϋπόθεση όμως για την εκδήλωση κινήσεων από την πολυεθνική σε οποιαδήποτε αποκρατικοποίηση είναι οι όροι και φυσικά οι κανόνες διαφάνειας που θα ακολουθηθούν, αναφέρει πηγή κοντά στην εταιρεία.

«Μπλε ευρω-ομόλογο» προτείνει το Βruegel

Η «φυσική» επίλυση σε τυχόν επίθεση των αγορών στην Ιταλία θα ήταν η έκδοση ευρωομολόγου, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Νταρβάς. Το Bruegel, άλλωστε, έχει παρουσιάσει την ιδέα για ένα «Μπλε ομόλογο». Αναφορικά με την Ελλάδα, σημειώνει ότι η προβλεπόμενη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα «είναι τουλάχιστον ανεπαρκής, καθώς δεν αλλάζει τη δυναμική του ελληνικού χρέους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή