ΣΗΜΕΡΑ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπράγματες εγγυήσεις με περιουσιακά στοιχεία ζητούν τώρα οι Φινλανδοί

Η Φινλανδία φέρεται να κατέθεσε νέα πρόταση για την παροχή εμπράγματων εγγυήσεων (collateral), με επαχθέστερους όρους για την Ελλάδα (παροχή περιουσιακών στοιχείων και όχι κατάθεση χρημάτων), σε σύγκριση με εκείνους που είχαν συμφωνηθεί σε διμερές επίπεδο πριν από λίγες μέρες. Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος επιμένει στη θέση της να μην υπάρχουν collateral, ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ (φωτ.), εμφανίστηκε καθησυχαστικός δηλώνοντας χθες ότι το θέμα των εγγυήσεων δεν επηρεάζει την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου και ότι θα έχει λυθεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τονωτική ένεση στην αγορά 500 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

«Ανάσα» στην αγορά αναμένεται να δώσει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο θα προέλθει από την αναθεώρηση του Προγράμματος του ΕΣΠΑ. Το σχετικό πρόγραμμα σχεδιάζεται σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ, την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων και άλλους παραγωγικούς φορείς προκειμένου να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και των τοπικών οικονομιών και θα ανακοινωθεί εντός του μήνα.

Βank of Αmerica

Στην πώληση του μισού ποσοστού της συμμετοχής της στην China ConstructioBank Corp αποφάσισε να προχωρήσει η Bank of America Corp έναντι 8,3 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της κεφαλαιακής της επάρκειας βάσει των νέων διεθνών προτύπων. Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ θα πωλήσει 13,1 δισ. μετοχές στο πλαίσιο ιδιωτικής συναλλαγής με την επενδυτική εταιρεία Charlotte, διατηρώντας μερίδιο 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της κινεζικής τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή