ΣΗΜΕΡΑ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συνταγή οικονομικής καταστροφής, τυχόν διάσπαση στην Ευρώπη»

«Μια διάσπαση στην Ευρώπη θα ήταν συνταγή οικονομικής καταστροφής, μεγάλων απωλειών και κατακερματισμού», σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο διευθυντής του ινστιτούτου Bruegel Ζαν Πιζανί-Φερί, χωρίς όμως να αποκλείει την έξοδο «μιας ή δύο χωρών» από το ευρώ. Ο επιφανής οικονομολόγος επισημαίνει τη σημασία της επιτυχούς αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, εκτιμώντας πως αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και προσθέτει: «Θεωρώ ότι το PSI πρέπει να είναι αρκετά βαθύ, ώστε να μειώσει σημαντικά το βάρος του χρέους. Δεν είναι κάτι που θέλετε να επαναλάβετε, αλλά να το κάνετε και να μην κοιτάξετε πίσω». Σελ. 9

Οι μεταρρυθμίσεις παραμένουν το μεγάλο στοίχημα της χώρας

Η άρνηση του ελληνικού κράτους να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις επιβαρύνει τον ιδιωτικό τομέα και ευρύτερα τους πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της υπερφορολόγησης και της ανεργίας. Τα παραπάνω ήταν ένα από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε το συνέδριο του LondoBusiness School με τίτλο «Ελλάδα – Προοπτικές για το μέλλον». Το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα δεν είναι άλλο από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για την αλλαγή της δημόσιας διοίκησης, τόνισαν οι συμμετέχοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή