Φθηνές οι διακοπές των Αγγλων στην Ελλάδα λόγω στερλίνας και προσφορών

Φθηνές οι διακοπές των Αγγλων στην Ελλάδα λόγω στερλίνας και προσφορών

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόστος για διακοπές στην Ελλάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, υποστηρίζει ο επικεφαλής του εξειδικευμένου αγγλικού site, dealchecker.co.uk με αντικείμενο την αναζήτηση και την ηλεκτρονική πώληση τουριστικών υπηρεσιών κ. Μαρκ Ατγουελ.

Πέραν των πλεονεκτημάτων της ισχυρής στερλίνας, τονίζει ότι ορισμένοι τουριστικοί οργανισμοί έχουν περικόψει τις τιμές και προσφέρουν πρόσθετες παροχές, όπως γεύματα με συμβολικό κόστος, δωρεάν διανυκτερεύσεις και δωρεάν διαμονή των παιδιών.

Διεθνείς προορισμοί στην Ελλάδα, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Μύκονος, προσφέρουν ασυνήθιστες μειώσεις σε πακέτα all inclusive και σε εκδρομές, αλλά συστήνει στους τουρίστες να δείχνουν μεγάλη προσοχή με τις μεμονωμένες κρατήσεις και να χρησιμοποιούν πιστωτική κάρτα όπου είναι δυνατόν για προστασία. Οι ειδικές προσφορές για Ελλάδα επισημαίνει ότι έχουν προσελκύσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι οι αναζητήσεις για διακοπές στην Ελλάδα μέσω του dealchecker.co.uk έχουν αυξηθεί κατά 222% τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς τουριστικοί όμιλοι ελληνικών συμφερόντων έχουν περικόψει τις τιμές έως 25% κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου.

Εξάλλου, παρά τη βελτίωση του αριθμού των αφίξεων τον Ιούνιο στη Ζάκυνθο, τα οικονομικά αποτελέσματα των ξενοδοχείων στο νησί για τη φετινή τουριστική περίοδο θα μειωθούν κατά 30%, εκτιμά η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά κ. Χριστίνα Τετράδη επικαλούμενη τη μείωση των τιμών, τη μείωση των διανυκτερεύσεων και την αντίστοιχη μείωση του επιπέδου της αγοραστικής κίνησης. Παράλληλα, επισημαίνει ότι μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παρατηρείται μία ανάκαμψη του αρνητικού κλίματος με αύξηση των κρατήσεων μεταξύ 10% και 15%.

Βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου της Ζακύνθου, για τον μήνα Ιούνιο, ο μέσος όρος των αφίξεων από το εξωτερικό παρουσιάζει μείωση κατά 1,5%. Αναλύοντας ενδεικτικά τις αγορές του εξωτερικού, η κύρια αγορά της Βρετανίας παρουσιάζει μείωση της τάξης του 4%, ενώ από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης τη μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζει η Γερμανία κατά 20,4%, η Αυστρία κατά 13,7% και η Ολλανδία κατά 11,9%. Αντίθετα, οι αγορές της Ανατολικής Ευρώπης παρουσιάζουν αύξηση των επισκεπτών και ειδικότερα από τη Ρωσία κατά 51,7%, τη Ρουμανία κατά 70,7%, την Ουγγαρία κατά 8,7% και την Πολωνία κατά 18,1%.

Η κ. Τετράδη σχολιάζει ότι οι ξένοι τουρίστες έχουν μετατραπεί σε πελάτες της τελευταίας στιγμής. Ειδικά για την αγορά της Βρετανίας, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη αγορά της Ζακύνθου, σημειώνει ότι έχει σαφώς επηρεαστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εμφανίζει ιδιαίτερα χαμηλές κρατήσεις για τον μήνα Αύγουστο. Σχετικά με τις τιμές για το 2012 τονίζει ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, δεδομένου ότι τα περισσότερα συμβόλαια υπογράφτηκαν εν μέσω της κρίσης του 2011 και λόγω του φόβου και της πίεσης από τους tour operators, κυμαίνονται κατά μέσο όρο 10% χαμηλότερα σε σχέση με το 2011. Η κ. Τετράδη υπογραμμίζει ότι οι μέχρι στιγμής κρατήσεις έχουν γίνει με περαιτέρω εκπτώσεις της τάξης του 10% – 20% είτε με τη μορφή early booking είτε με τη μορφή ειδικών προσφορών.

Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, αναφέρει ότι έχει υποστεί μεγάλη πτώση εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Και προσθέτει ότι οι κρατήσεις έχουν μειωθεί πάνω από 50%, καθώς οι Ελληνες δεν μπορούν να παραθερίσουν παρά μόνον στο εξοχικό τους ή σε εξοχικά συγγενών και φίλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή