Εξόφληση φόρου σε 7-10 δόσεις για εισοδήματα έως 80.000 ευρώ

Εξόφληση φόρου σε 7-10 δόσεις για εισοδήματα έως 80.000 ευρώ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επτά έως δέκα μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το εισόδημά τους, θα μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος οι φορολογούμενοι. Συγκεκριμένα οι δόσεις θα φτάνουν τις 10, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται μέχρι τις 50.000 ευρώ. Για οικογενειακό εισόδημα από 50.000 έως 80.000 ευρώ, οι δόσεις θα φτάσουν τις 7, ενώ για εισοδήματα άνω των 80.000 ευρώ οι δόσεις θα παραμείνουν ως έχουν, δηλαδή τρεις διμηνιαίες.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν μόνο όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν εμπρόθεσμα τη δήλωσή τους έως τις 16 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, μετά το τέλος της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων. Παράλληλα, τον Αύγουστο θα αποσταλούν τα πρώτα ειδοποιητήρια για το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα εξοφληθεί σε πέντε δόσεις. Η εξόφληση του τέλους δεν θα συνδέεται με την παροχή ρεύματος, αν και τα ειδοποιητήρια θα αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης είπε ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, στο περιουσιολόγιο και στον κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Ολες οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή