Εξόφληση φόρου σε επτά έως δέκα μηνιαίες δόσεις

Εξόφληση φόρου σε επτά έως δέκα μηνιαίες δόσεις

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξόφληση του φόρου σε επτά έως δέκα μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, προωθεί η κυβέρνηση. Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τελεί υπό την έγκριση της τρόικας, προβλέπει την καταβολή του φόρου σε δέκα δόσεις για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ και σε επτά για εισόδημα από 50.001 έως 80.000 ευρώ. Για τα υψηλότερα εισοδήματα, δεν θα υπάρξουν διευκολύνσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, από τον Αύγουστο θα αρχίσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων σε πέντε δόσεις. Ο κ. Μαυραγάνης είπε επίσης ότι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα είναι η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο με τη νέα φορολογική κλίμακα.

Αντικειμενικές

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, παρά τη σχετική πρόβλεψη του Μνημονίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή