«Πονοκέφαλος» το ειδικό τέλος ακινήτων

«Πονοκέφαλος» το ειδικό τέλος ακινήτων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσεπίλυτο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι για την κυβέρνηση ο τρόπος είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων. Η ΔΕΗ θέλει να αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος γιατί έχει ως συνέπεια να αυξάνονται οι ανεξόφλητες οφειλές προς την ίδια, καθώς οι καταναλωτές που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το τέλος αφήνουν απλήρωτο και τον λογαριασμό. Οι οφειλές προς τη ΔΕΗ ανέρχονται σε 1,1 δισ. ευρώ, προκαλώντας σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας στην επιχείρηση. Το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει το πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται ότι εάν αποσυνδεθεί η καταβολή του τέλους από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, τότε υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί μια νέα τρύπα στον προϋπολογισμό. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει έσοδα άνω των 2,2 δισ. ευρώ από το τέλος ακινήτων. Επιπλέον, στο υπουργείο Οικονομικών φοβούνται ότι και μόνο με την υιοθέτηση ενός επισφαλέστερου τρόπου είσπραξης, η τρόικα θα ζητήσει πρόσθετα μέτρα. Ετσι, είναι πλέον πιθανό να συνεχίσει και φέτος να αποτελεί το τέλος των ακινήτων αναπόσπαστο μέρος του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Παράταση για δηλώσεις

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και η προθεσμία για την υπαγωγή των οφειλετών του Δημοσίου στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή