Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΜΙΚΡΟΙ ΡΟΒΙΝΣΩΝΕΣ»

Ομαδικότητα και περιπέτεια

Τα δύο τελευταία διήμερα της εκπαιδευτικής ενότητας «Μικροί Ροβινσώνες» θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στο Ευγενίδειο Ιδρυμα. Σχεδιασμένα για μαθητές που μόλις ολοκλήρωσαν την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, όπως και την A΄ Γυμνασίου, τα διήμερα είναι μία περιπέτεια όπου τα παιδιά… ναυαγούν σε ένα φανταστικό ερημικό νησί και καλούνται να αντιμετωπίσουν αναπάντεχες προκλήσεις. Για να τα καταφέρουν, τα μοναδικά εφόδια που έχουν στη διάθεσή τους είναι η δημιουργική τους σκέψη, το πνεύμα ομαδικότητας και η επιστήμη, διαπιστώνοντας έτσι στην πράξη πώς διάφορες επιστημονικές γνώσεις μπορούν να γίνουν ακόμη και «όπλο» επιβίωσης. Το κόστος για κάθε παιδί είναι 20 ευρώ, ενώ είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

​​ΠΟΥ: Ευγενίδειο Ιδρυμα

ΠΟΤΕ: 16-17 και 19-20 Ιουλίου

www.eugenfound.edu.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Οι αρχαίοι Ελληνες και η μουσική

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το φετινό, 30ό Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME), υπό την ευθύνη της Ελληνικής Ενωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση, μέλους της ISME. Κάθε συνέδριο της ISME αποτελεί σημαντικό επιστημονικό γεγονός για την πόλη που το φιλοξενεί, καθώς συγκεντρώνει περισσότερους από 2.000 ειδικούς και πάνω από 600 μέλη καλλιτεχνικών σχημάτων από περίπου 80 χώρες του κόσμου. Επιπλέον, οι κάτοικοι της πόλης έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν περισσότερες από 70 παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το φετινό συνέδριο έχει τίτλο «Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Ελληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες», αφού σκοπός του είναι να αναδείξει τη συμβολή των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων στη διαμόρφωση της μουσικής παιδείας, στον ρόλο που έπαιξε η μουσική εκπαίδευση στην πολιτισμική εξέλιξη, αλλά και στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης.

​​ΠΟΥ: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΠΟΤΕ: 15 – 20 Ιουλίου

www.eeme.gr

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

«Πράσινες» λύσεις σε νησιά

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων πραγματοποιεί στη Ζάκυνθο θερινό σχολείο με θέμα «Ολοκληρωμένος Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός σε Νησιωτικό Περιβάλλον». Το πρόγραμμα του σχολείου απευθύνεται σε επιστήμονες του περιβάλλοντος, εργαζόμενους και στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ, όπως και επιχειρηματίες ή στελέχη φορέων περιβαλλοντικής διαχείρισης. Στόχος του είναι να προσφέρει σε όσους συμμετάσχουν τα κατάλληλα εφόδια για τον σχεδιασμό οικολογικών λύσεων σε νησιά, οι οποίες θα είναι προς όφελος των τοπικών οικοσυστημάτων και κοινωνιών.

​​ΠΟΥ: Τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (Ζάκυνθος)

ΠΟΤΕ: 16 – 27 Ιουλίου

www.teiion.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή