ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ζέστες του καλοκαιριού αύξησαν τη ζήτηση ρεύματος

Αύξηση κατά περίπου 12% σημειώθηκε στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσ, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο της ζήτησης από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. Αντίθετα, οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος σε ποσοστό 2,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ποσοστό 5,6 % της αύξησης της κατανάλωσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αποδίδεται στις καιρικές συνθήκες και την αυξημένη χρήση κλιματιστικών. Αυξημένη σε ποσοστό 36% ήταν τον Ιούνιο και η κατανάλωση των επιχειρήσεων. Σε επίπεδο παραγωγής, τον Ιούνιο καταγράφεται σημαντική αύξηση στις ανανεώσιμες πηγές (σχεδόν διπλασιασμός) και τους λιγνίτες (+23%), ενώ μειώνεται η χρήση των μονάδων φυσικού αερίου (-21%), πετρελαίου, καθώς και των υδροηλεκτρικών (- 2%).

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, καθηγητής Γιώργος Ζανιάς, εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Ο κ. Ζανιάς ορίστηκε, επίσης εκπρόσωπός της στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, η οποία εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σε διεθνείς οργανισμούς.

Ανοίγει ο δρόμος για τον αγωγό ΙGΒ

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB, που θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τη χώρα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα τροφοδοσίας της Βουλγαρίας αρχικά και της Ρουμανίας σε επόμενη φάση με φυσικό αέριο από τρίτες πηγές, πέραν της ρωσικής Gazprom που είναι σήμερα ο βασικός προμηθευτής των Βαλκανίων.

Το ΥΠΕΚΑ ενέκρινε την Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και βάσει της σχετικής γνωμοδότησης από την εγκατάσταση του αγωγού θα υπάρξουν μικρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, οι οποίες είναι βραχυπρόθεσμες και αναστρέψιμες. Η οριστική απόφαση για το έργο θα ληφθεί με την αξιολόγηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η ασφαλιστική αγορά αλλάζει με ταχείς ρυθμούς

Η ταχύτητα των αλλαγών στην ασφαλιστική αγορά είναι πλέον ραγδαία και απαιτείται η ανάπτυξη γρήγορων αντανακλαστικών. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, Πέτρος Παπανικολάου, μιλώντας στην ετήσια συνάντηση εργασίας συνεργαζόμενων πρακτόρων και μεσιτών, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Αναφερόμενος στις προοπτικές και τις προκλήσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ο κ. Παπανικολάου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη της απάτης στον ασφαλιστικό κλάδο, και στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι συνεργάτες των πωλήσεων προς αυτήν την κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι πράκτορες, μεσίτες, αλλά και επικεφαλής δικτύου πωλήσεων της Allianz Ελλάδος που ξεχώρισαν μέσα στο 2011 με τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στις πωλήσεις, αλλά και για τη δημιουργία ποιοτικών χαρτοφυλακίων, καθώς και συνεργάτες που εμπιστεύονται την εταιρεία για περισσότερα από 20 χρόνια, οι οποίοι βραβεύθηκαν για την πολυετή τους συνεργασία.

Αλλαγές στη διοίκηση της ελεγκτικής ΚΡΜG

Σε σημαντικές διοικητικές αλλαγές προχώρησε η KPMG, προάγοντας στελέχη της σε νέες θέσεις. Ειδικότερα, ο κ. Β. Αποστολάκης, γενικός διευθυντής κι επικεφαλής του Συμβουλευτικού Κλάδου της εταιρείας, αναλαμβάνει επιπροσθέτως και καθήκοντα αντιπροέδρου. Ο ίδιος παραμένει πρόεδρος για την περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, καθώς και πρόεδρος της επιτροπής των επικεφαλής των συμβουλευτικών υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού της KPMG. Επίσης, προάγεται σε γενικό διευθυντή στο τμήμα Συναλλακτικών Υπηρεσιών και Forensic ο κ. Κρίστιαν Τόμας, από τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή που κατέχει την τελευταία διετία. Τέλος, διευρυμένα καθήκοντα θα έχει από τη νέα της θέση ως Chief Operating Officer της KPMG η κ. Σιάνα Κυριάκου, ορκωτός ελεγκτής, partner, βοηθός του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και υπεύθυνη για το μάρκετινγκ της εταιρείας. Η κ. Κυριάκου εργάζεται από το 1999 στην KPMG Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή