ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμβουλος αξιοποίησης για «Μακεδονία Παλλάς»

Στην ανάδειξη του συμβούλου για την αξιοποίηση μέσω επαναμίσθωσης του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς προχώρησε προ ολίγων ημερών το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο οποίο και ανήκει το ακίνητο. Ετσι, τον ρόλο του συμβούλου θα έχει η κοινοπραξία των εταιρειών Ευρωσύμβουλοι και Attica Bank Properties, που προσέφερε την καλύτερη προσφορά στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού. Αντικείμενο των συμβούλων θα είναι η εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης, η σύνταξη των απαραίτητων διαγωνιστικών τευχών και η διερεύνηση-ανεύρεση συγκεκριμένου επενδυτικού σχήματος για την παραχώρηση της διαχείρισης και εκμετάλλευσης του «Μακεδονία Παλλάς», το οποίο βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 2 στη Θεσσαλονίκη. Απώτερος στόχος είναι η επαναμίσθωση του ξενοδοχείου. Ο σύμβουλος θα συμμετέχει ως μέλος στην επιτροπή παραλαβής του κτιρίου από τον σημερινό μισθωτή, αλλά και στη διαδικασία τεχνικής αποτύπωσης του κτιρίου.

Πρόταση μείωσης ΦΠΑ για «πράσινα υλικά»

«Αν η τρόικα απαγορεύει τη μείωση του ΦΠΑ συνολικά στην κατασκευή μιας οικοδομής, αυτός τουλάχιστον να μειωθεί στα «πράσινα» υλικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, τα ενεργειακά τζάμια, τα αλουμίνια με θερμοδιακοπή, τα μονωτικά υλικά και ό,τι άλλο απαιτείται, προκειμένου η κατοικία να αποκτήσει ενεργειακή αυτοδυναμία και να απαλλαγεί κατά το δυνατόν από το πετρέλαιο ή από το ηλεκτρικό ρεύμα σε ό,τι αφορά κυρίως στη θέρμανση του σπιτιού». Αυτό προτείνει προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Νίκος Μπατιστάτος, γενικός διευθυντής της ομώνυμης κατασκευαστικής, προκειμένου και το κόστος της οικοδομής να συμπιεσθεί, αλλά και να δοθεί έμφαση στη χρήση υλικών ενεργειακής εξοικονόμησης, παράγοντα σημαντικό στην απόφαση για κατασκευή ιδιόκτητης κατοικίας. Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα, με τις απαγορευτικές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, που από τον Οκτώβριο ακριβαίνει ακόμα περισσότερο με την εξίσωσή του με το πετρέλαιο κίνησης, η απαίτηση για κατοικία που θα εξοικονομεί ενέργεια γίνεται όλο και πιο έντονη και υπάρχουν λύσεις που μειώνουν δραματικά ή ακόμα και μηδενίζουν τις δαπάνες για θέρμανση. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι καταναλωτές έσπευσαν να αναζητήσουν τρόπους για την αντικατάσταση της θέρμανσης μέσω πετρελαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή