Στο πρώην Μινιόν θα μετεγκατασταθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος

Στο πρώην Μινιόν θα μετεγκατασταθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ξεκινάει η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου μείωσης των δαπανών για μισθώματα των δημοσίων κτιρίων. Χθες, ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος ανακοίνωσε τη μετεγκατάσταση του συνόλου των υπηρεσιών του υπουργείου στο κτίριο του πρώην πολυκαταστήματος «Μινιόν» της Πατησίων έως το τέλος του 2012. Εξαίρεση αποτελούν οι υπηρεσίες το Κτηματολογίου, για τις οποίες, αναζητείται λύση που θα διασφαλίσει πραγματικό δημοσιονομικό όφελος. Με τη μετεγκατάσταση, όπως τόνισε ο κ. Λιβιεράτος κατά την παρουσίαση του προγράμματος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, θα προκύψει συνολική εξοικονόμηση πόρων 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Επιπλέον, εξοικονόμηση πόρων θα προκύψει από τον εξορθολογισμό της λειτουργίας υπηρεσιών, την εξάλειψη ανάγκης καθημερινής μετακίνησης υπηρεσιακών παραγόντων σε διάφορα κτίρια, τις συνέργειες από τη διοικητική ενοποίηση όλων των υπηρεσιών, τον εξορθολογισμό χρήσης της υλικοτεχνικής υποδομής και των αναλώσιμων καθώς και τις υπηρεσίες φύλαξης, με παράλληλη αναβάθμιση της ασφάλειας του κτιρίου.

Το ΥΠΕΚΑ μισθώνει σήμερα συνολικά 28 κτίρια με συνολικό εμβαδόν 37.000 τ.μ. περίπου. Τα κτίρια αυτά είναι άνω των 30 ετών, ιδιαίτερα ενεργοβόρα που σημαίνει αυξημένες λειτουργικές δαπάνες και δεν ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στις ανάγκες μιας σύγχρονης υπηρεσίας. Το ύψος των μισθωμάτων ανέρχεται σε 6 εκατ. ευρώ περίπου, η μέση μηνιαία τιμή μισθώματος ανά υπάλληλο στα 373,40 ευρώ και το μέσο μηνιαίο μίσθωμα ανά τετραγωνικό μέτρο στα 16,02 ευρώ.

Τα 1.300 περίπου άτομα που απασχολεί το ΥΠΕΚΑ θα συστεγαστούν μέχρι τον Δεκέμβριο στο πρώην κτίριο του «Μινιόν», το οποίο, όπως είπε ο υπουργός Ευάγγελος Λιβιεράτος, θα κατασκευαστεί με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας.

Η διαδικασία επιλογής του κτιρίου είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Στον σχετικό διαγωνισμό εκτός της προσφοράς της εταιρείας DEMACO για το κτίριο του «Μινιόν», κατατέθηκε μία ακόμα προσφορά της εταιρείας ΔΑΚΩΝ ATE για κτίριο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. Επελέγη η προσφορά της DEMACO με μηνιαίο μίσθωμα 180.000 ευρώ για 17.022 τ.μ. έναντι μισθώματος ύψους 179.770 της ΔΑΚΩΝ ATE για κτίριο συνολικής επιφάνειας 12.683 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή