Στήριξη με πρόσθετη βοήθεια

Στήριξη με πρόσθετη βοήθεια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα με επιπλέον κεφάλαια, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η χώρα θα δεσμευθεί για την τήρηση των συμπεφωνημένων υποχρεώσεών της ανέφερε ο Χοακίν Αλμούνια. Μιλώντας στο πρακτορείο Dow Jones ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, τα οποία δεν μπορεί να λύσει μόνη της. Στο ίδιο μήκος ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Γερμανία για θέματα προϋπολογισμού, σημείωσε ότι «δημόσιος τομέας και ιδιώτες θα πρέπει και πάλι να βοηθήσουν την Ελλάδα, υπό αυστηρούς όρους όμως…». Το ενδεχόμενο μίας ακόμη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα ήταν μία λύση, πρόσθεσε ο κ. Μπάρτλε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg. Νέα αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ συνιστά έμμεσα και το ΔΝΤ σε έκθεση τεχνοκρατών του που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα. Το ΔΝΤ επικρίνει την ΕΚΤ για το καθεστώς προτιμώμενου πιστωτή που απαίτησε και κέρδισε κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Π. Ρουμελιώτης

«Από την αρχή γνωρίζαμε ότι το ελληνικό πρό­­γραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, διότι δεν είχαμε στη διάθεσή μας κανένα επιτυ­χημένο παράδειγμα», δήλωσε ο πρώην εκπρό­σωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Π. Ρουμελιώτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή