ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδρά η ΠΟΜΙΔΑ σε τρίτο «κούρεμα» των ενοικίων

Την άμεση αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) προκάλεσε η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών, όπως αυτή ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Χ. Σταϊκούρα, για μείωση των ενοικίων που καταβάλλει το Δημόσιο για τη στέγασή του από 10% έως 25%, με στόχο την εξοικονόμηση 15-17 εκατ. ευρώ. Η ΠΟΜΙΔΑ υπενθυμίζει ότι με τον νόμο 4002/2011 επιβλήθηκε μείωση των ενοικίων κατά 20%, ενώ στα τέλη του 2011 με αρχές του 2012 έγιναν νέες μειώσεις 10% – 25% από αρκετούς ιδιοκτήτες, ύστερα από αίτημα των υπηρεσιών. Επισημαίνει ακόμη ότι στη διάταξη που θα κατατεθεί θα πρέπει να ενσωματωθεί η δίκαιη ρύθμιση που υπήρχε και στον νόμο 4002/2011, ότι δηλαδή και στις νέες μειώσεις θα πρέπει να συνυπολογιστεί υπέρ των εκμισθωτών κάθε μείωση ενοικίου που αποδέχθηκαν οικειοθελώς μετά την εφαρμογή του άρθρου 21 του ν. 4002/2011, ώστε να αποφευχθεί ένα τρίτο «κούρεμα» σε βάρος των ιδιοκτητών, που ήδη καλούνται να πληρώσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα σειρά αλλεπάλληλων φόρων και χαρατσιών.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα του CNN παρουσίασε στο Διαδίκτυο «Τα καλύτερα παραθαλάσσια ξενοδοχεία του κόσμου», συμπεριλαμβάνοντας και την ελληνική μονάδα The Romanos A Luxury Collection Resort που βρίσκεται στην Costa Navarino. Η νέα διάκριση προστίθεται σε μια σειρά άλλων βραβεύσεων που έχει λάβει η Costa Navarino από διεθνείς οργανισμούς και ΜΜΕ όπως το αμερικανικό και αγγλικό Conde Nast Τraveller.

Αντιδράσεις για τις οριζόντιες περικοπές

«Κοινωνικά άδικη και οικονομικά αδιέξοδη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος τη «λογική των οριζόντιων περικοπών και της επιβολής φόρων».

Η κοινωνία, οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις περιμένουν πολιτικές ουσιαστικού και πάγιου περιορισμού του κράτους και εξυγίανσης της λειτουργίας του, και όχι μέτρα αφαίμαξης με λογιστική λογική, δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχουν πια περιθώρια επανάληψης του ίδιου έργου. Αυτή η κυβέρνηση καλείται να περάσει από τις διαχειριστικές τακτικές στη στρατηγική αντιμετώπιση της οικονομίας και των προβλημάτων της χώρας».

Στις ακριβότερες, πολυτελείς περιοχές το Ημεροβίγλι

Η μηχανή αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών Trivago ανακοίνωσε την επιλογή των πιο φθηνών και πιο πολυτελών προορισμών ανά τον κόσμο με βάση τη μέση τιμή του δίκλινου δωματίου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης εμφανίζεται στην τέταρτη ακριβότερη θέση στη λίστα με τους πολυτελείς προορισμούς. Ειδικότερα, η φθηνότερη μέση τιμή του δίκλινου δωματίου καταγράφηκε στην Παραλία Πατόνγκ της Ταϊλάνδης με 34 ευρώ ανά διανυκτέρευση και ακολουθούν οι περιοχές Πουέρτο Ντε Λα Κρουζ στην Τενερίφη με 60 ευρώ, Αλμερία στην Ανδαλουσία με 61 ευρώ, Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά και Αλικάντε της Κόστα Μπλάνκα με 71 ευρώ. Στη λίστα με τους πολυτελείς προορισμούς η ακριβότερη μέση τιμή του δίκλινου δωματίου καταγράφηκε από την Τrivago στη Κυανή Ακτή στο Μονακό με 362 ευρώ ανά διανυκτέρευση και ακολουθούν οι περιοχές Κάπρι στην Ιταλία με 267 ευρώ, Ιμπιζα στο κέντρο με 249 ευρώ, Ημεροβίγλι Σαντορίνης με 234 ευρώ και Πλάια Μπαβάρα στη Δομινικανή Δημοκρατία με 222 ευρώ.

Νέος πρόεδρος της ΕΕΝΕ ο Β. Αποστολόπουλος

Ο κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών (EENE). Ο κ. Αποστολόπουλος διαδέχθηκε στην προεδρία της ΕΕΝΕ, τον κ. Παναγιώτη Γ. Μίχαλο, που διετέλεσε πρόεδρος της Ενωσης από το 2007 μέχρι τον διορισμό του ως γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ιούλιο του 2012.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή η εκλογή μου στη θέση του προέδρου της ΕΕΝΕ και ευχαριστώ όλα τα μέλη για την εμπιστοσύνη τους. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία και κοινωνία η ΕΕΝΕ θα συνεχίσει δυναμικά να δίνει το «παρών» με πρωτοβουλίες για γόνιμο διάλογο, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που θα εκπέμψουν αισιόδοξα μηνύματα για τις δυνατότητες του ελληνικού Επιχειρείν», δήλωσε ο κ. Αποστολόπουλος αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα.

Ο κ. Αποστολόπουλος είναι πτυχιούχος του London School of Economics (ΒSc Management), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι ακόμη μέλος του Δ.Σ. του Center for International Business Administration and Management στο Business School του Πανεπιστημίου Cambridge και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή