ΣΗΜΕΡΑ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέστρεψαν καταθέσεις 10 δισ. μετά τις εκλογές

Κεφάλαια 15,3 δισ. ευρώ σήκωσαν οι καταθέτες από τις τράπεζες το κρίσιμο δίμηνο της προεκλογικής περιόδου, αποτέλεσμα του κλίματος πανικού που προκάλεσε η πολιτική αβεβαιότητα την επίμαχη περίοδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το μεγάλο θύμα των εκροών ήταν οι προθεσμιακές καταθέσεις. Η τάση απόσυρσης των καταθέσεων ανεκόπη μετά τις 17 Ιουνίου και τη συγκρότηση κυβέρνησης. Υπολογίζεται ότι από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου έχουν επιστρέψει περίπου 10 δισ. ευρώ.

Ψαλίδι στις εγγυημένες τιμές στα φωτοβολταϊκά συστήματα

Σε δραστική μείωση των εγγυημένων τιμών (feed-in-tariff) της ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά και αύξηση του τέλους ΑΠΕ προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ). Στο στόχαστρο του υπουργείου μπαίνουν και τα οικιακά φωτοβολταϊκά, καθώς εξετάζονται τα πρώτα σενάρια για φορολόγηση των παραγόμενων από αυτά εισοδημάτων, ενώ εκτός περικοπών μένουν προς το παρόν τα αιολικά και υδροηλεκτρικά. H αύξηση του τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας φαίνεται να είναι αναπόφευκτη, εξέλιξη που θα συμπαρασύρει ανοδικά τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή