Μειώνονται οι αποδοχές του πρωθυπουργού, των υπουργών και των ειδικών γραμματέων

Μειώνονται οι αποδοχές του πρωθυπουργού, των υπουργών και των ειδικών γραμματέων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις αποδοχές του βουλευτή εξισώνονται οι αποδοχές του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπουργών (εξωκοινοβουλευτικών και μη). Στόχος είναι η μείωση της ετήσιας δαπάνης κατά 10 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα αξιοποιηθεί ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για την απόδοση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.

Ταυτόχρονα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε υπουργική απόφαση με την οποία μειώνονται οι αποδοχές των γενικών γραμματέων και ειδικών γραμματέων των υπουργείων, των γενικών γραμματέων των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των στελεχών της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο γενικός γραμματέας υπουργείου θα έχει μειωμένες μικτές αποδοχές κατά 856 ευρώ όπως επίσης και ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης.

Ο περιφερειάρχης θα λαμβάνει το ποσό 4.500 ευρώ από 5.270 ευρώ, ενώ οι αποδοχές του αντιπεριφερειάρχη διαμορφώνονται στα επίπεδα των 3.375 ευρώ από 3.952 ευρώ.

Οι δήμαρχοι των μεγάλων δήμων και συγκεκριμένα άνω των 100.000 κατοίκων θα λαμβάνουν αποδοχές ύψους 4.500 ευρώ, από 5.270 ευρώ, ενώ οι δήμαρχοι σε περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 100.000 θα λαμβάνουν αποδοχές 3.600 ευρώ από 4.216 ευρώ. Τέλος, οι δήμαρχοι σε περιοχές με λιγότερους από 20.000 κατοίκους θα λαμβάνουν μηνιαίως μικτές αποδοχές 2.700 ευρώ από 3.162 ευρώ. Στους ειδικούς γραμματείς των υπουργείων οι αποδοχές περικόπτονται κατά 621 ευρώ.

Οσον αφορά τις αποδοχές των μελών της κυβέρνησης, αυτές μειώνονται ως εξής:

– Στον πρόεδρο της κυβέρνησης και τον πρόεδρο της Βουλής κατά 1.872 ευρώ μηνιαίως.

– Στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 1.404 ευρώ μηνιαίως.

– Στους υπουργούς και τους υφυπουργούς που έχουν την ιδιότητα του βουλευτή κατά 935 ευρώ μηνιαίως.

– Στους υπουργούς και τους υφυπουργούς που δεν έχουν την ιδιότητα του βουλευτή κατά 468 ευρώ μηνιαίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή