Καμία απάντηση από την τρόικα για τα εργασιακά

Καμία απάντηση από την τρόικα για τα εργασιακά

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν για τα εργασιακά και την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας διότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμη με την κυβέρνηση, δήλωσαν, χθες, οι κ. Ματία Μορς, Πόουλ Τόμσεν και Κλάους Μαζούχ στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συνοδευόμενος από 10μελή αντιπροσωπεία της οργάνωσης. Στη συνάντηση δεν κατέστη σαφές τι ακριβώς αναμένει η τρόικα από τον διάλογο που πρέπει να γίνει έως στις 31.7.12 προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας. Στο επίμονο ερώτημα για τον σεβασμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ καθώς και των αποτελεσμάτων της όποιας συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών δεν δόθηκε καμιά απάντηση.

Επίσης, αρνήθηκαν να συζητήσουν το νέο πρόγραμμα μέτρων πριν το συζητήσουν με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της αντέταξε ότι «μέτρα που θα προβλέπουν περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, θα σπρώξουν περισσότερο την οικονομία προς την ύφεση και την κοινωνία στη σύγκρουση». Επίσης οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ επέμειναν πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει παταγωδώς αποτύχει. Σημείωσαν ότι παρόλο που όλο το βάρος έχει πέσει στην εργασία και δεν έχει επηρεάσει πτωτικά καθόλου τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών, την ίδια ώρα φοροδιαφυγή, φοροκλοπή και εισφοροδιαφυγή απογειώνονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή