Εν συντομια

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mediterranean Cosmos: Τελειώνει η αισθητική αναβάθμιση

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία εκσυγχρονισμού του εμπορικού κέντρου της Lamda Development στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Mediterranean Cosmos δέχθηκε επενδύσεις συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, κυρίως προς την κατεύθυνση της αισθητικής του αναβάθμισης, ενώ ριζικά ανακαινίστηκαν και οι κοινόχρηστοι χώροι του. Η κίνηση αυτή δρομολογήθηκε από τα τέλη του 2010, όταν και η διαχείριση του εμπορικού κέντρου πέρασε εξ ολοκλήρου στα χέρια της Lamda Development. Οι αλλαγές ξεκίνησαν από την αλλαγή του «μείγματος» των ενοικιαστών/καταστημάτων, καθώς αποχώρησαν αρκετές εταιρείες, για να αντικατασταθούν από νέες. Συνολικά από το 2010 και μέχρι σήμερα, στο κέντρο έχουν ενταχθεί πάνω από 50 νέα καταστήματα, με τελευταίες προσθήκες τις αλυσίδες Intersport, H&M και Apple. Ασφαλώς, στο επίκεντρο από το Πάσχα και μετά έχει βρεθεί η ένταξη του πολυκαταστήματος Attica σε νέο χώρο επιφάνειας άνω των 3.500 τ.μ., που διαφοροποίησε αισθητά την εικόνα του κέντρου και το καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Πλέον, στις αλλαγές που απομένουν είναι η μετατροπή της χρήσης του υπόγειου πάρκινγκ των 3.200 θέσεων, από δωρεάν σε επί πληρωμή. Το γεγονός φέρεται να έχει θορυβήσει τόσο τους ενοικιαστές των δεκάδων εμπορικών καταστημάτων του κέντρου, όσο βέβαια και τους επισκέπτες-καταναλωτές. Σε ανακοίνωσή της επί του θέματος, η διοίκηση του Mediterranean Cosmos τονίζει πως ο χώρος του πάρκινγκ στο αναβαθμισμένο εμπορικό κέντρο θα λειτουργεί με ακόμα πιο υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας και νέες υπηρεσίες.

Αποδεσμεύει υποθηκευμένη γη

Στην αποδέσμευση μεγάλου τμήματος της υποθηκευμένης αγροτικής και γεωργικής γης θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, όπως ενημέρωσε με επιστολή της την Τράπεζα της Ελλάδος. Η Αγροτική Τράπεζα είχε το «προνόμιο» εκ του νόμου να υποθηκεύει πολύ μεγαλύτερης αξίας γη, για κάθε αγροτικό δάνειο που χορηγούσε. Η αξία της υποθήκης συχνά έφτανε στο 10πλάσιο του δανείου. Αποτέλεσμα της εν λόγω διαδικασίας είναι σήμερα, για αγροτικά δάνεια ύψους 1,8 δισ. ευρώ, οι εξασφαλίσεις της ΑΤΕ να αγγίζουν τα 20 δισ. ευρώ. Οπως λοιπόν ανέφερε με έγγραφό της η Τρ. Πειραιώς προς την ΤτΕ, δεσμεύεται ότι θα εξετάσει τη σχέση δανείων και εμπράγματων εξασφαλίσεων και θα επιστρέψει πίσω τις υπερβάλλουσες εγγυήσεις, παρέχοντας ταυτόχρονα σημαντική «ανάσα» σε πολλούς αγρότες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή