ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση στην αγορά ανεπεξέργαστου χαρτιού

Η φαινομενική κατανάλωση ανεπεξέργαστου χαρτιού tissue κατέγραψε μείωση 5,3% το 2011/2010, ενώ και η συνολική αγορά τελικών προϊόντων χαρτιού tissue μειώθηκε κατά 4,2% το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έρευνα της ICAP. Στην ίδια έρευνα διαπιστώνεται ότι η κατηγορία «χαρτί υγείας» εξακολουθεί να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο (40%-41%) στην εγχώρια αγορά τελικών προϊόντων χαρτιού tissue, ενώ ακολουθούν το «χαρτί κουζίνας» και οι «χαρτοπετσέτες».

Η πληθυσμιακή εξέλιξη αλλά και παράγοντες όπως η τιμή, η ποιότητα και η διαφήμιση, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη ζήτηση για τα εξεταζόμενα προϊόντα. Τα προϊόντα tissue απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, ενώ μικρότερο μέρος της ζήτησης αφορά προϊόντα για επαγγελματική χρήση από εστιατόρια, νοσοκομεία, ξενοδοχεία κ.λπ. Σύμφωνα με στοιχεία της Ερευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ, η μέση μηνιαία δαπάνη ανά νοικοκυριό για τα προϊόντα tissue ανέρχεται σε 14,99 ευρώ.

Χαρακτηριστικό του εξεταζόμενου κλάδου αποτελεί ο έντονος ανταγωνισμός και η υψηλή συγκέντρωση σε επίπεδο παραγωγής ανεπεξέργαστου χαρτιού tissue (δραστηριοποίηση λίγων μεγάλων μονάδων), οι οποίες κατασκευάζουν το πρωτογενές χαρτί tissue (jumbo rolls). Αντίθετα, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων ασχολείται με την επεξεργασία και παραγωγή τελικών προϊόντων χαρτιού tissue (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντιλα, είδη επαγγελματικής χρήσης κ.ά.), ενώ μικρότερη είναι η συμμετοχή των εισαγωγικών επιχειρήσεων στη συνολική αγορά.

Σε νέα διεύθυνση στεγάζεται πλέον η έδρα της εταιρείας Unibios. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η νέα διεύθυνση είναι: 1η και 18η οδός ΒΙΟΠΑ Ανω Λιοσίων. Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Αυγούστου έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της εταιρείας που προέκυψαν από το πρόσφατο reverse split. Πρόκειται για 9.177.094 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, σε αντικατάσταση των υφισταμένων 91.770.944 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας.

Εξελέγη νέο Δ.Σ.της «Δούρος»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη από την τελευταία γενική συνέλευση της Δούρος, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα στις 10 Αυγούστου.

Η σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής: Νικόλαος Θ. Δούρος, πρόεδρος του Δ.Σ. και μη εκτελεστικό μέλος, Θεόδωρος Ν. Δούρος, διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος, Αγγελική Ν. Δούρου, αντιπρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος και Σπυρίδων Π. Ματαράγκας, σύμβουλος και μη εκτελεστικό μέλος. Οι κ.κ. Κωνσταντίνος Λ. Παπαδόπουλος, Χρίστος Α. Σοφής και Σαπφώ Γ. Παπαγιαβή είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

Εντοπίσθηκαν πλαστές ταυτότητες

Μετά κοινή επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αθηνών συνελήφθη, τις μεσημβρινές ώρες της 13ης Αυγούστου 2012, στην πλατεία Αμερικής, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας 27 ετών -ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας- την ώρα που παραλάμβανε ένα ταχυδρομικό δέμα που περιείχε 124 κενά έντυπα ταυτοτήτων Ιταλικής Δημοκρατίας, που ήταν έτοιμα για πλαστογράφηση.

Το ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από την Ιταλία, ανακαλύφθηκε από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή