Εντολές για ενίσχυση των εσόδων

Εντολές για ενίσχυση των εσόδων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέραν της σημαντικής μείωσης των δαπανών των 171 ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ για μισθούς και λειτουργικά έξοδα, οι διοικήσεις τους θα πρέπει να βρουν τρόπους για να αυξήσουν και τα έσοδά τους, ακόμα και μέσω της πώλησης υλικών των επιχειρήσεων ή των φορέων του Δημοσίου.

Αλλωστε, μόνο από τον περιορισμό των δαπανών δεν θα μπορέσουν να εξαλειφθούν τα ελλείμματά τους και να σταματήσει να επιβαρύνεται σημαντικά ο προϋπολογισμός με τη χρηματοδότηση αυτών των ελλειμμάτων.

Στην εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις παραπάνω ΔΕΚΟ περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν να επιδιώξουν ενίσχυση των εσόδων τους οι επιχειρήσεις και οι φορείς. Σύμφωνα με το υπουργείο, η αύξηση μπορεί να προέλθει μέσω:

1. Ορθολογικής διαχείρισης και πώλησης των αποθεμάτων και των άχρηστων υλικών.

2. Διεύρυνσης της πελατειακής βάσης, είτε αναζητώντας νέους πελάτες για υφιστάμενες υπηρεσίες – προϊόντα, είτε προσελκύοντας τους ήδη υφιστάμενους πελάτες σε νέες υπηρεσίες – προϊόντα, είτε και τα δύο.

3. Αξιοποίησης της παραγωγικότητας των διαθέσιμων πόρων για την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών.

4. Εντοπισμού νέων, καινοτόμων πηγών επιχειρηματικής δραστηριότητας.

5. Μεγιστοποίησης εισοδημάτων από μισθώματα και εκμετάλλευσης των πλεοναζόντων περιουσιακών στοιχείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή