ΣΗΜΕΡΑ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα 2 ευρώ/λίτρο «φλερτάρει» πλέον η τιμή της βενζίνης

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, κοντά στα 2 ευρώ/λίτρο, εξακολουθούν να βρίσκονται οι λιανικές τιμές της απλής αμόλυβδης βενζίνης, καθιστώντας τις μετακινήσεις -και μάλιστα εν μέσω θερινών διακοπών- ασύμφορες. Πολύ υψηλές τιμές που πλησιάζουν τα 2 ευρώ παρατηρούνται πλέον όχι μόνο στην Κρήτη και γενικότερα στις νησιωτικές περιοχές, αλλά ακόμη και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταθερά πάνω από το 1,9 ευρώ/λίτρο εξάλλου διατίθεται η βενζίνη στην πλειονότητα των πρατηρίων που βρίσκονται στις μεγάλες εθνικές οδούς. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (13/8/2012) η Ελλάδα είναι η τρίτη ακριβότερη σε ό,τι αφορά την τιμή της βενζίνης -συμπεριλαμβανομένων των φόρων- στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τη Σουηδία και την Ιταλία.

Οι δραστικές περικοπές σε ΠΔΕ «ροκανίζουν» το ΑΕΠ κατά 2%

Ο περιορισμός των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνδυασμό με την υστέρηση των εσόδων, αυξάνει την ύφεση κατά περισσότερες από 2 ποσοσταίες μονάδες του ΑΕΠ, εκτιμά σε έκθεσή της η Alpha Bank. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο 6μηνο η συρρίκνωση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 6,4%. Επί της ουσίας, η ανάλυση της τράπεζας επιβεβαιώνει ότι το ΠΔΕ και η ανάπτυξη «θυσιάζονται» για ακόμα μία φορά ώστε να συγκρατηθούν τα ελλείμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή