ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενατη παρτίδα εκκαθαριστικών

Μέσο φόρο 2.180 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 298.560 φορολογούμενοι, οι οποίοι θα πάρουν στα χέρια τους τις επόμενες μέρες τα εκκαθαριστικά σημειώματα από την εφορία. Πρόκειται για την 9η παρτίδα εκκαθαριστικών, στην οποία περιλαμβάνονται μόλις 35.451 πιστωτικά εκκαθαριστικά και 114.636 μηδενικά εκκαθαριστικά. Μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί συνολικά 4.960.952 φορολογικές δηλώσεις. Εξ αυτών οι 3.409.095 είναι χρεωστικές με τον συνολικό φόρο να ανέρχεται στα 6,5 δισ. ευρώ (5 δισ. ευρώ είναι ο φόρος εισοδήματος, 1,2 δισ. ευρώ η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και 258,6 εκατ. ευρώ το τέλος επιτηδεύματος). Ετσι, έως τώρα, ο μέσος φόρος ανέρχεται στα 1.912 ευρώ. Τα πιστωτικά εκκαθαριστικά έχουν περιοριστεί σε 406.945, ενώ τα μηδενικά είναι 1.144.912.

Περιοδικές δηλώσεις

Μειωμένη επιβάρυνση θα πληρώνουν οι εργοδότες που υποβάλλουν εκπρόθεσμα τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ), σύμφωνα με γενικό έγγραφο που απέστειλε το ΙΚΑ. Βάσει του πρόσφατου νόμου, σε όσους υποβάλλουν εκπρόθεσμα ΑΠΔ, επιβάλλεται πρόσθετη επιβάρυνση εισφορών που ανέρχεται σε ποσοστό 3% επί του ποσού των εισφορών που δηλώνεται σε αυτή, πριν από τη λήξη της προθεσμίας που προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις για την υποβολή της επόμενης κατά περίπτωση ΑΠΔ και προσαυξάνεται κατά 1% μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής της κάθε επόμενης κατά περίπτωση ΑΠΔ και μέχρι 30% συνολικά.

Καταθέσεις overnight

Ελαφρά μείωση κατεγράφη την Πέμπτη στις overnight καταθέσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε αντίθεση με τα επίπεδα των τρεχούμενων λογαριασμών που αυξήθηκαν σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες η ΕΚΤ, οι τράπεζες κατέθεσαν σε αυτήν 322,48 δισ. ευρώ την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη είχαν καταθέσει 351,18 δισ. ευρώ. Στο μεταξύ δανείστηκαν από την ΕΚΤ 953 εκατ. ευρώ, ενώ την Τετάρτη είχαν δανειστεί 779 εκατ. ευρώ. Οι καταθέσεις overnight στην ΕΚΤ εκτινάχθηκαν μετά τα φθηνά τριετή δάνεια άνω του ενός τρισ. ευρώ που διοχέτευσε η Τράπεζα στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Στη συνέχεια μειώθηκαν θεαματικά όταν μείωσε στο 0,0% το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή