Διαθέσιμα μέχρι μέσα Οκτωβρίου

Διαθέσιμα μέχρι μέσα Οκτωβρίου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του σε ξένα μέσα ενημέρωσης, παραδέχτηκε ότι, αν η Ελλάδα δεν λάβει την επόμενη δόση του πακέτου στήριξης, τότε θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα. Η εκταμίευση αυτή θα κριθεί από την έκθεση της τρόικας, η οποία θα υποβληθεί στο Eurogroup, εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα, στις αρχές Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι για μια ακόμα φορά η Ελλάδα κινείται στο όριο και η κάλυψη των χρηματοδοτικών της υποχρεώσεων (εσωτερικού και εξωτερικού) εξαρτάται από τις εκδόσεις των εντόκων γραμματίων. Το οικονομικό επιτελείο επέκτεινε τα ταμειακά διαθέσιμα κατά έναν με δύο μήνες καταφεύγοντας στη λύση των εντόκων γραμματίων, ενώ έχει παγώσει οποιαδήποτε άλλη πληρωμή πέραν μισθών και συντάξεων, κάτι που προκαλεί προβλήματα στην αγορά και τη λειτουργία κρατικών φορέων. Επίσης το Δημόσιο έκανε χρήση κεφαλαίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ληξιπρόθεσμα χρέη

Από τις αρχές του έτους τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς προμηθευτές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 900 εκατ. ενώ το Δημόσιο έχει βάλει «φρένο» σε επιστροφές φόρων, για να διατηρήσει ρευστότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή