Το «έξυπνο χρήμα» ποντάρει στο ευρώ

Το «έξυπνο χρήμα» ποντάρει στο ευρώ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν θέλεις να μάθεις τι πιστεύουν αυτή τη στιγμή οι αγορές συναλλάγματος για το ευρώ και την Ευρωζώνη, δες τα COT», είπε ένας έμπειρος διαπραγματευτής συναλλάγματος μεγάλης αμερικανικής τράπεζας. Τι είναι, όμως, τα COT; Υπάρχει μία υπηρεσία, η οποία συγκεντρώνει τις εντολές των επενδυτών στις αγορές παραγώγων. Η υπηρεσία αυτή λέγεται Commitment of Traders (COT) και κατηγοριοποιεί τα στοιχήματα στις προθεσμιακές αγορές σε τρεις κατηγορίες:

– Επενδυτικές θέσεις: Πρόκειται για τις θέσεις που παίρνουν μεγάλοι επενδυτές, κυρίως μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, και αποτελού ν τον μεγάλο όγκο στα παράγωγα. Αυτό το κομμάτι αποτελεί το λεγόμενο «έξυπνο χρήμα».

– Μη επενδυτικές θέσεις: Είναι αυτές που λαμβάνουν τα hedge funds. Είναι βραχυπρόθεσμου ή μεσοπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα και συνολικά είναι μικρότερες από αυτές των επενδυτικών τραπεζών.

– Μικρών επενδυτών. Είναι ένας μικρός όγκος θέσεων στις προθεσμιακές αγορές, που δεν θεωρούνται ικανές να καθορίσουν την τάση στις ισοτιμίες.

Τι δείχνουν λοιπόν τα COT αυτή την εβδομάδα; Το «έξυπνο χρήμα» έχει αυξήσει τα στοιχήματα υπέρ της ανόδου του ευρώ, ενώ, αντίθετα, τα hedge funds ποντάρουν στην πτώση, αν και την τελευταία εβδομάδα αυτά αύξησαν τις θέσεις τους υπέρ της ανόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή