Πλαφόν 50% στις αποζημιώσεις των εργαζομένων της Αγροτικής

Πλαφόν 50% στις αποζημιώσεις των εργαζομένων της Αγροτικής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 50% της νόμιμης αποζημίωσης ορίζεται το ανώτατο όριο ύψους της αποζημίωσης για τους εργαζομένους της ΑΤΕbank, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αρ. 2317).

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, οι δικαιούχοι από απαίτηση του άρθρου 154 γ του Πτωχευτικού Κώδικα θα αποζημιωθούν από την υπό εκκαθάριση τράπεζα το πολύ στο 50% της νόμιμης αποζημίωσης και σύμφωνα με τον νόμο, οι απαιτήσεις των δικαιούχων ικανοποιούνται προνομιακά με το πέρας της εκκαθάρισης, γεγονός που σημαίνει ότι η πληρωμή της όποιας αποζημίωσης είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει.

Με την πρόβλεψη αυτή οι 5.500 περίπου χιλιάδες υπάλληλοι της ΑΤΕbank, οι οποίοι μετά την ανάκληση της άδειας της τράπεζας θεωρούνται απολυμένοι, καθώς καταγγέλλεται η εργασιακή τους σύμβαση, θα λάβουν ως αποζημίωση το 50% αυτών που δικαιούνται, αντί του 100% που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν από την απόλυσή τους χωρίς προειδοποίηση. Αν και η μεταβίβαση της ΑΤΕbank στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς συνεπάγεται την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, η κίνηση αυτή δεν συνοδεύεται με τη μεταφορά των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η Τράπεζα Πειραιώς θεωρείται νέος εργοδότης από μηδενική βάση και υπό αυτήν την έννοια δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον πρότερο εργασιακό βίο των εργαζομένων στην ΑΤΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, αυτό θα σήμαινε την περαιτέρω επιβάρυνση της Τράπεζας Πειραιώς, στοιχείο που θα διαφοροποιούσε το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή