Στους αρχηγούς τα ειδικά μισθολόγια

Στους αρχηγούς τα ειδικά μισθολόγια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επερχόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών παραπέμπεται η απόφαση για το εάν τελικά θα προχωρήσουν οι περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων. Οι πιέσεις από τα αρμόδια υπουργεία για να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις συνεχίζονται, αλλά τα ισοδύναμα μέτρα που έχουν εντοπιστεί φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα περάσουν από τον έλεγχο της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που είναι επικρατέστερο αυτή τη στιγμή προβλέπει κλιμακωτή μείωση στις αποδοχές των υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Δηλαδή, 6% μείωση στους ένστολους, περίπου 10% σε πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ και 20% σε δικαστικούς, διπλωμάτες και αρχιερείς.

Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων που αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο είναι οι ένστολοι, που φθάνουν σε 156.282 από το σύνολο των περίπου 200.000.

Ωστόσο, το θέμα φαίνεται πως θα μείνει ανοικτό μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου που αναμένεται να κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Αμυνας πρότεινε τη μετάθεση πληρωμής εξοπλιστικών προγραμμάτων και το κλείσιμο στρατοπέδων.

Αναπηρικά επιδόματα

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να γίνουν περικοπές ακόμα και στα αναπηρικά επιδόματα που φθάνουν μόλις τα 300 ευρώ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή