Η έξοδος από το ευρώ φοβίζει την Ευρώπη

Η έξοδος από το ευρώ φοβίζει την Ευρώπη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ δηλώσεων υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη σημειώθηκε χθες από κυβερνητικούς αξιωματούχους χωρών της Ευρωζώνης. Είναι ξεκάθαρο ότ πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit) προκαλεί έντονη ανησυχία. Μία έξοδος της Ελλάδος από την Ευρώπη θα ισοδυναμούσε με «μία συλλογική αποτυχία της Ευρώπης», υποστήριξε ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης κ. Μ. Ραχόι, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπέι. Στο ίδιο μήκος η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, κ. Μαρία Φέκτερ, τάχθηκε κατά του Grexit αναφέροντας ότι πρόκειται για εύκολες «συζητήσεις καφενείου» οι οποίες όμως θα κόστιζαν τελικά πολύ στους Ευρωπαίους φορολογουμένους. Ο κ. Ανσου Τζέιν, εκ των διευθυνόντων συμβούλων της Deutsche Bank, επισήμανε χθες πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί χρόνος στις χώρες του νότου να εφαρμόσουν τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, ανώτατα στελέχη του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), της κ. Μέρκελ, έκαναν λόγο και για αρνητικές γεωπολιτικές συνέπειες από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Αγκελα Μέρκελ

«Ματώνει η καρδιά, όταν βλέπει κανείς μειώσεις συντάξεων στην Ελλάδα», δήλωσε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και προέτρεψε να σταματήσουν οι αρνητικές δηλώσεις για την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή