ΣΗΜΕΡΑ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταμείο Εξυπηρέτησης Χρέους προτείνουν οι Γερμανοί «σοφοί»

Ειδικό Ταμείο Εξυπηρέτησης του Χρέους και έκδοση κοινών χρεογράφων μεταξύ των «17» προτείνουν οι «σοφοί» της γερμανικής οικονομίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο, στο ειδικό ταμείο θα μπορούν να διοχετεύονται τα χρέη των κρατών-μελών που υπερβαίνουν το 60%. Αυτό το τμήμα του χρέους των κρατών-μελών θα καλύπτεται με την έκδοση κοινών χρεογράφων 25ετούς διάρκειας, τα οποία θα εκδίδονται μόνον εάν οι κυβερνήσεις δεσμεύονται για την αποπεράτωση μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων.

Πιέσεις από Βερολίνο για νέα συνθήκη στην Ε.Ε.

Το Βερολίνο πιέζει για τη χάραξη νέας συνθήκης, με στόχο την αυστηρότερη διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη δημιουργία δημοσιονομικής ένωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ έχει προωθήσει σχετικό αίτημα στην Ε.Ε., επιθυμώντας μάλιστα να εκχωρηθούν περισσότερες αρμοδιότητες στις Βρυξέλλες για την εποπτεία των προϋπολογισμών. Στοχεύει δε στην έναρξη των εργασιών με την πραγματοποίηση συνεδρίου επί του θέματος μέσα στο επόμενο έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή