Νέα βοήθεια και «κούρεμα» του χρέους βλέπει το ΔΝΤ

Νέα βοήθεια και «κούρεμα» του χρέους βλέπει το ΔΝΤ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετα κεφάλαια ύψους 13 – 15 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η χώρα αν τελικά παραταθεί κατά δύο έτη η δημοσιονομική προσαρμογή, είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ενώ άλλες εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν στον γερμανικό Τύπο ανέβαζαν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας έως και τα 30 δισ. ευρώ. Την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης επισήμανε και η γενική διεύθυντρια του ΔΝΤ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και νέας αναδιάρθρωσης του χρέους.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι τα 11,5 δισ. ευρώ από τις περικοπές δαπανών δεν επαρκούν για να μειωθεί το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιχείρησε να βάλει φρένο στα σενάρια περί πρόσθετης χρηματοδότησης, συνιστώντας υπομονή έως ότου ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας, ενώ το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ κ. Γ. Ασμουσεν απέρριψε την επιμήκυνση των ομολόγων που έχει η ΕΚΤ, που ζητεί η Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή