Πρόσωπα και Πράγματα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως 30 Ιουνίου η δήλωση των αγροτεμαχίων στο Ε9

Εως τις 30 Ιουνίου (εκτός κι αν υπάρξει κάποια παράταση) θα πραγματοποιηθεί η εκ νέου δήλωση στο έντυπο Ε9 όλων των αγροτεμαχίων, αλλά και αναλυτικά στοιχεία για τις εκτάσεις γης που είναι εκτός σχεδίου. Η υποχρέωση αυτή αφορά όλους τους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκότοπους και λοιπές εκτάσεις γης. Αυτό αποφασίστηκε εντός της εβδομάδας από τη διακομματική επιτροπή για τη φορολογία ακινήτων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υλοποίηση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φορολογική βάση, προκειμένου να είναι χαμηλότερη η επιβάρυνση του φόρου στην πλειονότητα των φορολογούμενων, μέσω της θέσπισης αφορολόγητου ορίου.

Διευκόλυνση πώλησης ακινήτου για αποπληρωμή χρεών

Σημαντική διευκόλυνση σε όσους οφειλέτες του Δημοσίου επιχειρούσαν να μεταβιβάσουν ακίνητά τους, προκειμένου να αποπληρώσουν τα χρέη τους, παρέχει νέα υπουργική απόφαση που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Βάσει αυτής, θα παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να λαμβάνουν βεβαίωση οφειλής (προϋπόθεση για τη μεταβίβαση) και να μπορούν να προχωρούν σε πράξεις μεταβίβασης ακινήτων, ακόμα κι αν το ποσό που θα εισπράξουν δεν εξοφλεί πλήρως το ύψος των οφειλών τους. Αρκεί το υπόλοιπο του χρέους να διασφαλίζεται, είτε από λοιπά περιουσιακά στοιχεία, είτε από εγγυήσεις τρίτων. Μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν η έκδοση βεβαίωσης οφειλής εάν το τίμημα της μεταβίβασης δεν εξοφλούσε πλήρως τις οφειλές προς το Δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό, θα τονωθεί και η αγορά ακινήτων, καθώς θα επιτραπούν αρκετές αγοραπωλησίες που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να προχωρήσουν.

Με κέρδη έκλεισαν το 2012 τα εμπορικά της ΙΚΕΑ στη Ρωσία

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε το 2012 η αλυσίδα εμπορικών κέντρων SCR MEGA Centers που έχει αναπτύξει στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια ο σουηδικός όμιλος ΙΚΕΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η επισκεψιμότητα στα 14 κέντρα του ομίλου ανήλθε το 2012 σε 254 εκατ. επισκέπτες, έναντι 123 εκατ. επισκεπτών το 2007. Η ρωσική αγορά είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης με βάση την κατανάλωση, καθώς αντιστοιχεί σε περίπου 466 δισ. ευρώ τζίρου ετησίως. Οι πωλήσεις μέσω των εμπορικών κέντρων της ΙΚΕΑ (που ασφαλώς περιλαμβάνουν και τα καταστήματα της αλυσίδας επίπλων και ειδών σπιτιού) αυξήθηκαν κατά 85% το διάστημα από το 2008 έως το τέλος του 2012. Κατά τον προηγούμενο χρόνο, η άνοδος ήταν της τάξεως του 19%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή