ΣΗΜΕΡΑ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε συντάξεις»

Διαβεβαιώσεις ότι η ατζέντα της κυβέρνησης δεν προβλέπει νέες μειώσεις στις συντάξεις, καθώς και ότι η καταβολή τους είναι δεδομένη διότι ο κρατικός προϋπολογισμός εγγυάται την πληρωμή τους, παρέχει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, σε σημερινή συνέντευξή του στην «Κ». Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων θα βελτιωθεί σύντομα λόγω της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και της σταθεροποίησης της αγοράς εργασίας.

Γραφειοκρατία και περικοπές ταλαιπωρούν ΑΜΕΑ, ανέργους

Η κατάργηση των επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας και η αντικατάστασή τους από ενιαίο φορέα είχε ως στόχο την πάταξη της διαφθοράς και τις αναπηρικές συντάξεις-μαϊμού. Στην πράξη, όμως, ενέπλεξε τα άτομα με αναπηρία σε δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ανεπαρκής είναι και η στήριξη του κράτους στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ οι παλιννοστούντες δηλώνουν ότι νιώθουν πλέον πολίτες γ΄ κατηγορίας λόγω της αντιμετωπίσής τους από κρατικούς φορείς.

Μάχη μέχρις εσχάτων δίνεται στην αγορά των σούπερ μάρκετ

Μπαράζ προσφορών, διαφημίσεις περί ελληνικότητας, μέχρι αμφισβήτηση των μετρήσεων των εταιρειών για τα μερίδια με περιστατικά που θυμίζουν τα περίφημα… greek statistics. Είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον νέο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην εγχώρια αγορά των σούπερ μάρκετ για την αύξηση ή έστω τη διατήρηση των μεριδίων αγοράς, σε μια εποχή που η κατανάλωση συρρικνώνεται διαρκώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή