ΣΗΜΕΡΑ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτω της αντικειμενικής οι πωλήσεις ακινήτων στα βόρεια προάστια

Στη συντριπτική πλειονότητά τους τα ακίνητα στα βόρεια προάστια πωλούνται είτε στα επίπεδα των αντικειμενικών αξιών είτε σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα. Σύμφωνα με σχετική έρευνα του δικτύου κτηματομεσιτικών υπηρεσιών RE/MAX, στο Μαρούσι το 53% των αγοραπωλησιών πραγματοποιήθηκε σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής. Αντίστοιχα, στην Εκάλη (που έχει βρεθεί και στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες, στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τον νέο φόρο ακινήτων), το 40% των πράξεων πραγματοποιήθηκε σε τιμή κάτω της αντικειμενικής, κάτι που συνέβη και στη Δροσιά, σε ποσοστό 36%.

Κατά 150,6% αυξήθηκαν τα κέρδη των εισηγμένων

Αύξηση κερδών κατά 150,6% κατέγραψαν οι 206 εισηγμένες (85,8% του συνόλου) που δημοσίευσαν λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. Η ενίσχυση προήλθε κυρίως από τις υψηλές επιδόσεις του τουρισμού, που ευνόησαν τις εμποροβιομηχανικές επιχειρήσεις, αλλά και από τα προγράμματα εξοικονόμησης κόστους, που έγιναν την τελευταία τριετία και αρχίζουν να αποδίδουν πλέον καρπούς. Την ίδια ώρα, όμως, αυξήθηκαν κατά 1,3% τόσο οι υποχρεώσεις (72,410 δισ. ευρώ) όσο και ο τραπεζικός δανεισμός, που έφθασε τα 42,565 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 3,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή